Moni blogin kirjoittaja ja instagram-käyttäjä oli todella nähnyt vaivaa upeiden tunnelmien luomiseksi ja saanut samalla Valonan tuotteet kauniisti esiin. Tähän alle on koottuna kuvia niiltä blogisteilta ja instagram-käyttäjiltä, joiden kuvista sain koottua monen kuvan sarjoja.

IMG_20160102_181624

***
Löysin Maija Saukon instagram -tilin @maya_sa_ viime syksynä. Hänellä oli jo yhdessä kuvassa esillä Valonan koivukristalli, josta sain idean ehdottaa yhteistyötä. Pian sain Maijalta näitä graafisen mustavalkoisia ja runsaasti Marimekkoa ja Valonaa sisältäviä Suomi-design -kuvia. Ihastelin sitä, miten Maija on ratkaissut tuotteiden asettelua ja esillepanoa. Asetelmien teko ei ole itsestäänselvyys, mutta Maijalta se sujuu. Hylly-asetelmat, shelfiet, ovat ainakin minun silmälleni ja mitä ilmeisimmin myös Maijan lukuisille muille seuraajille, harmonisia kokonaisuuksia. Tässä on vain muutama kuva niistä, joita Maija lähetti ja julkaisi. Lisää löytyy meidän molempien instagram-tileiltä.

IMG_20160101_235229

***
Toinen kuvasarja on Mari Sinnin käsialaa hänen 1900-luvun alun puutalokodistaan. Olen ihan hurahtanut vanhoihiin taloihin ja elänyt sellaisessa lapsuudessa Kristiinankaupungissa ja myöhemmin Kumpulassa ja Käpylässä. Minun on siksi suorastaan nautinto nähdä Valona-tuotteita tällaisessa ympäristössä. Koivukristallit maljakossa olevassa oksassa on myös toimiva idea. Mari kirjoittaa hauskasti, että jopa elämän miehen löytäminen oli onnistunut häneltä nopeammin kuin mieleisen joulukuusen latvatähden. Onhan se suunnittelijalle mukava juttu, että tuote täyttää odotuksen. Marin instagram-käyttäjänimi on @mrs_sinn ja blogi löytyy täältä.

IMG_20160101_155145

***
Nämä tunnelmakuvat ovat puolestaan Eija Kuuselan käsialaa. Eijan tyyliin tutustuin @mylittlesilverlinings  -instagram-tilillä, jossa hänellä olikin jo jotain Valonan tuotteita esillä. Näitä kuvia olen oikein nautiskellen katsellut moneen otteeseen. Huoletonta, herkkää ja harkittua, ainakin minun silmääni. Eikä vanhan talon tunnelma jätä kylmäksi tässäkään blogissa.

IMG_20160104_000140

***
Latvatähti vilahteli melko monessa blogissa ennen joulua. Se mitä ilmeisimmin on ollut odotettu tuote. Ruut @ruuttig -instagram-tililtä päivitti latvatähdestä myös blogiinsa: Way of passing time. Kaunista oli heidänkin joulussaan! Myös mustavalkoruutu ja koivut koivusta valmistettujen tuotteiden taustana sopi kyllä mainiosti.

IMG_20160103_122639

***
Yksi kotimaisista instagram-suosikeistani on Jenni Moilasen @jenni_talosanomat. Tässä kuvasarjassa Koivukristallit ovat esillä yksittäin ja myös seinäkoristeina, mikä on varsin toimiva idea. Kun minulta kysyttään, voiko Koivukristalleja laittaa yksittäin esiin, ajattelin näitä kuvia. Talosanomien blogi avautuu tästä.

***
Viime vuoden yksi merkittävä asia oli monenlaisen yhteistyön lisääntyminen. Nautin valokuvaamisesta, mutta tuotteiden esittely erilaisissa ympäristöissä auttaa asiakkaita suunnittelemaan omaa sisustusta paremmin kuin se, että tuotteet olisivat esillä vain minun asetelmissani.

Keväälle toivon, että yhteistyöhön ilmestyisi myös lahjakkailta valokuvaajilta ja stailaajilta värikkäitä ja pirteitä ympäristöjä, ehkä myös lastenhuoneita. Suunnitelmissa on uusia tuotteita, joten värikkäille ympäristöille voisi olla tarvetta senkin puolesta. Eikä olisi hullumpaa jatkaa blogiyhteistyötä myös kansainvälisiin blogeihin.

Jos olet ottanut tai otat sosiaaliseen mediaan Valonan tuotteista onnistuneita otoksia, vinkkaathan minullekin. @valonadesign ja #valonadesign olisi kätevä tapa ainakin instagramissa. Yhteistyöehdotukset elina.mantyla@valona.fi

Valonan uutiskirjeen voi tilata tämän sivun alalaidasta. Kaikkien uutiskirjeen lukijoiden kesken arvotaan 50e lahjakortti seuraavan vuoden alussa. 2015 osalta se tapahtuu lähipäivinä, joten nopeat saattavat vielä ehtiä mukaan!